Cooperació Osona Sahara

Cistella Bàsica

Cistella Bàsica

Previous
Next

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

La declaració d’Estat d’alarma a tot el món s’ha accentuat i deixat en una situació més precària encara, a persones, famílies, regions i zones del món, on ja abans de l’arribada de la pandèmia del covid 19, necessitaven d’ajuda externa per a aconseguir alimentació bàsica per a la subsistència. 

En els camps de refugiats aquest fet també s’ha fet palès. Per tal de limitar al màxim les conseqüències d’una possible entrada del virus als camps saharauis, l’entrada sobretot, i les sortides als camps estan molt limitades i són excepcionals. Encara més que abans.

Així que qualsevol ajuda externa, sigui del caire que sigui, avui per avui queda aturada a les portes dels camps sense possibilitat d’entrar. 

L’aliment n’és una d’elles.

OBJECTIUS

Fer arribar aliments bàsics a les persones més desfavorides i amb menys recursos a la wilaia d’Auserd pel període de temps que ens sigui possible amb els recursos que tenim i que puguem aconseguir amb un breu temps.

Aquest fet ens posa de relleu que fer arribar cistelles amb aliment bàsic a les famílies més vulnerables de la Wylaia d’Auserd, durant uns mesos, ja sigui amb recursos propis de l’Associació i/o a través d’una campanya puntual per a recollir fons amb aquesta finalitat, és una acció humanitària que des de COOOS hem de dur a terme.

A través de “BUTIGON” (www.butigon.com/es/), una plataforma online que permet fer la compra de productes locals dins dels propis campaments de refugiats sahrauís, es compren cistelles de productes bàsics per poder cobrir aproximadament les necessitats alimentàries d’una família durant un mes, que es distribueixen entre famílies desfavorides (afectades per mines antipersones, amb alguna disminució, monoparentals, etc.)

La composició inicial de la cistella recomanada és:
Mongetes, llenties, pasta, arròs, oli, tonyina, sardines, tomàquets, ous, llet, pollastre, formatge…

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari

Clicant qualsevol enllaç en aquesta pàgina esteu consentint l'us de les cookies.