Cooperació Osona Sahara

Projecte Dentista

Projecte Dentista

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

L’objectiu del projecte dentista consisteix en aconseguir que el metge-dentista pugui reempendre actuacions solidàries amb el seu poble en els campaments i dotar-lo dels materials que necessiti per poder-ho realitzar.
Actuació dins la Wliaya d’Auserd, Dayres Zug, Bir, Ganduoz, Myjic

OBJECTIUS

L’objectiu del projecte dentista és que el metge-dentista voluntari pugui fer visites i intervencions solidàries i gratuïtes a infants, a persones majors d’edats i persones discapacitades dels campaments, a partir de la dotació per part de COOOS dels equipaments i materials fungibles necessaris per poder-ho realitzar.

Aquest projecte té com a objectiu poder atendre a persones desafavorides en els campaments de Tindouf, primer perquè no hi ha suficients dentistes per a tothom (50 dentistes per 200.000 refugiats), i segon perquè entre els que hi ha, la majoria són de pagament, el que representa un factor de discriminació, fent de barrera per accedir-hi.
Un dentista s’ha ofert per fer de voluntari un dia a la setmana, per atendre una mitjana de 60/100 persones al mes, ja sigui com a consulta com per fer les intervencions necessàries. Aquestes consultes les farà tant a la seva clínica privada com en un centre de persones discapacitades d’Auserd.

D’aquesta manera, des de COOOS ens hem encarregat d’aconseguir un equip de dentista portàtil i de material fungible odontològic, així com un cotxe pels desplaçaments que ha de fer el dentista en qüestió. El dentista per aquestes actuacions i altres que ha fet durant tots els anys que ha estat als campaments, ha rebut un premi des del Ministeri de Sanitat, de la Dona i de Persones Discapacitades, per la seva dedicació solidària al poble sahrauí. És un projecte que va començar el 2017 i segueix en funcionament, així que requereix tant del seguiment com del finançament necessari pel material odontològic fungible.

Valorem molt aquest projecte per la seva autonomia i perquè només hem dotat d’unes eines, la resta la desenvolupa la mateixa gent dels campaments sense dependre de les ajudes externes. És un projecte autònom.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari

Clicant qualsevol enllaç en aquesta pàgina esteu consentint l'us de les cookies.