Cooperació Osona Sahara

Forma't al Sàhara

Forma't al Sàhara

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

Aquest projecte busca sensibilitzar i formar als futurs cooperants. Per a això acompanyem a un grup d’estudiants a realitzar pràctiques als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf d’Argèlia. Wilaya d’Auserd

OBJECTIUS

Aquest projecte ofereix un seguit de conferències i xerrades formatives en graus superiors dels instituts de la comarca d’Osona IES Vic i Antoni Pous. Després d’un procés de selecció entre possibles candidats, se’ls acompanya a realitzar pràctiques relacionades amb els seus estudis als camps de refugiats de Tindouf, a Algèria, a un grup d’uns 15 estudiants, cada any.

Un cop allà, a més de les pràctiques esmentades tenen programades tota una seguit d’activitats amb les que poden conèixer de primera mà la forma de vida dels refugiats sahrauís, les infraestructures dels camps de refugiats, la història del conflicte, etc.

Un dels objectius més importants del projecte, la sensibilització dels estudiants respecte de la causa sahrauí, així com el coneixement de la realitat dels refugiats, s’aconsegueix gràcies al fet que durant la seva estada s’allotjen amb famílies sahrauís, visquent amb ells i mantenint espais de convivència conjunta.

Tot el projecte es realitza en estreta col·laboració amb els equips docents dels instituts, amb la finalitat de que les pràctiques siguin d’utilitat per a la formació dels alumnes i tinguin relació amb les matèries tractades a cadascún dels respectius graus. La col·laboració ha de ser tal que puguin desplaçar-se alguns docents als camps de refugiats acompanyant els joves.

Aquest projecte està destinat a alumnes que cursin un grau superior de Formació Professional en especialitats que permetin desenvolupar pràctiques sobre el terreny en algunes de les matèries que contemplen els seus estudis.

Forma’t al Sàhara dona formació a un grup d’uns 100 estudiants cada any, dels quals són seleccionats quinze per viatjar als camps de refugiats d’Algèria per tal de dur a terme diferents activitats de pràctiques relacionades amb la seva formació.

La selecció dels estudiants és de gran importància atès que d’ella dependrà que els alumnes que hi participin han de tenir un perfil tal que permeti que en el futur tornin a la ciutadania i a les associacions de la nostra comarca la inversió que es fa en ells a través d’aquest programa.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari

Clicant qualsevol enllaç en aquesta pàgina esteu consentint l'us de les cookies.